O nama

O.D. za emitovanje radio i televizijskog programa Sezam, osnovana je 01.03.1999. god., ali se može reći da je Sezam izrastao iz agencije za marketing i scensko-muzičku delatnost ”Kruna trade” – koja je osnovana 1994.god.

Posle mnogo koncerata i izrađenih reklama, (koje su emitovane na brojnim medijima širom Srbije), 1999.god. dolazi do osnivanja nove firme, koja za pretežnu delatnost ima emitovanje radijskog programa, odnosno počinje sa radom ”Radio Sezam”. Radio Sezam je vrlo brzo uspeo da pridobije borsku publiku, tako da ta ljubav traje do današnjih dana.

U sklopu firme Sezam, najvažnije mesto zauzima diskografska kuća Sezam produkcija. Emisije Sezam produkcije reemituje preko 50. televizijskih kanala iz zemalja regiona – Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Bugarske, kao i više satelitskih kanala.

Naša izdanja odlikuju se kako kvalitetnim muzičkim sadržajem, tako i najmoderijim dizajnom. Sezam produkcija izdaje audio i video materijale svih muzičkih žanrova. Izdanja naše diskografske kuće verifikovana su u svim nadležnim službama, a poverenje nam ukazuju mnogobrojna renomirana muzička imena.

Sezam produkcija danas predstavlja jednu mladu i perspektivnu izdavačku kuću, koja sija na estradnom nebu.

Koncertne aktivnosti ”Sezam produkcije” predstavljaju jednu vrlo bitnu granu našeg rada. U 15-to godišnjem delovanju u ovoj sferi poslovanja, Sezam je organizovao mnogo koncerata, predstava i raznih scensko-muzičkih događaja širom Srbije i bivše Jugoslavije. Na ovim programima učestvovalo je na desetine naših najvećih estradnih zvezdi iz svih muzičkih žanrova, a naše programe gledalo je na stotine hiljada ljudi.

2006.god, tačnije 01. novembra, počinje sa eksperimentalnim programom i TV Sezam.
Danas je TV Sezam ugledna tv stanica sa lokalnom dozvolom za emitovanje programa na 55 UHF kanalu, i može se pohvaliti izuzetnom gledanošću na teritoriji opštine Bor, pa i šire. TV emisije naše kuće sada već re-emituje preko 30-tak TV stanica iz Srbije.